En alweer 2 maanden geleden dat we Jack op hebben gehaald! Van een schattig bolletje wol is hij veranderd in een prachtige hond met lange benen, bijna opstaande oren (alleen de puntjes hangen nog naar beneden), en een staart waar iedereen jaloers op kan zijn! Ook qua gedrag is hij ontzettend veranderd. Het constant bijten in handen, voeten en benen is nu bijna voorbij (eindelijk!!) en hij heeft ook al 2 weken niet meer binnen geplast…. Dat moet je trouwens nooit te hard zeggen…!

Zindelijk! (?)
Ik liet een paar weken terug heel trots weten dat Jack nu al zindelijk was, dat ie nooit meer iets binnen deed… Diezelfde dag springt Jack plots op bed om er vervolgend meteen op te plassen. Terwijl ik grommend en puffend het laken eraf haal, zie ik hem een drol draaien midden op m’n tapijt!!! Maar gelukkig is dat al even niet meer voorgekomen en laat hij duidelijk horen als hij nodig moet. Buiten aangekomen gaat hij direct voor de voordeur zodat je niet 20x per dag een lange wandeling hoeft te maken :), altijd handig!

Concurrentie
Overigens speelt hij erg leuk met honden, is de laatste tijd misschien iets TE bijdehand (denkt dat echt iedere hond hem leuk vind), en springt hij ook wel eens een klein kind omver (“sorry dat moet hij nog leren!!!”). Zijn populariteit is wel wat minder nu hij er niet meer zo schattig uitziet. Eerst stormde heel Wageningen nog op hem af “aaaahhhh een puppiiieee!!!”. Nu hebben zijn andere puppy concurrenten het van hem overgenomen. Ik ben er alleen maar blij mee, kan hij misschien eindelijk door krijgen dat op mensen springen niet goed is.

Knappe hond
Hij is trouwens heel slim, kan al zit, down (wat trouwens een heel komisch gezicht is, hij steigert dan eerst, om vervolgens met z’n hele lichaam plat op de grond terecht te komen), poot, high five, los en blijf (dat had hij echt al heel snel door, zodra je dat zegt veranderen zijn oogjes, hij kijkt dan heel serieus, je kan dan zo z’n speeltje of snoepje op z’n neus leggen zonder dat hij beweegt).

Jammie, perzikpit!
Verder is hij nog even ziekjes geweest. Hij moest ’s ochtends opeens overgeven, en wat kwam eruit..? Een hele perzikpit, en wat kleine steentjes…! Hij zit wel eens aan zand te likken… maar steentjes??? Toch maar beter opletten als we aan het wandelen zijn. Hij heeft alleen nu door dat als hij iets in z’n mond heeft dat ik dat soms afpak, dus dan slikt hij het snel door. Afleiden met een snoepje werkt ook niet, dan slikt hij het net zo goed door. Nouja, beter eruit dan erin zeg maar ;).

Partyyy hard puppy
Laatst werd Jack uitgenodigd voor een verjaardag van een vriendinnetje van mij, ik had haar al gewaarschuwd dat haar kamer niet meer hetzelfde zou zijn als we weer naar huis zouden gaan, maar dat vond ze niet erg. Ik had z’n Kong speeltje ingevroren met wat yoghurt, en z’n pandabeer meegenomen. Daar aangekomen kreeg hij ook nog een kadootje, een mega knaagstok! Hij heeft zich 3 uur lang super gedragen! Netjes buiten z’n behoefte gedaan. De ships en drankjes stonden nog op het tafeltje, en de gasten waren ongedeerd gebleven. Bijna de hele tijd heeft hij zich ontzettend uitgesloofd voor de gasten. Z’n knaagstok werd hoog in de lucht gegooid waarna hij hem ook zelf weer probeerde op te vangen, wat een spektakel, iedereen lag helemaal dubbel van het lachen! Maar na 3 uur was hij toch wel oververmoeid geraakt en was het tijd naar huis te gaan. Hij begon rondjes te racen wat eindigde in een nare botsing met een stoel. Hup in de fietsmand en weer naar huis!

Hangjongere
Nog een tip voor mensen met een pupje die wat trekt, en je hebt al een tuigje maar alleen een bevestiging op z’n rug. Ik heb zelf z’n tuigje verbouwd door er een sleutelhanger ringetje vooraan te bevestigen. Op deze manier kan hij niet meer in z’n tuigje hangen, en is trekken niet zo leuk meer! Wordt vervolgd!!

Deel 1: Praktijklessen in puppytraining
Deel 2: Jack’s eerste twee weken

Deel 4: Dag puppy, daaag lieve Jack