Je hond kan niet goed omgaan met prikkels en je wilt hier iets aan doen.

Maar hoe pak je dat aan? Honden die agressie vertonen of erg opgewonden raken bij het zien van andere honden of vreemde mensen moeten veel leren en als het ware hersocialiseren, maar dat is erg lastig als iedereen een blokje om loopt als ze je hond zien verschijnen. Of misschien durf je zelf niet meer met hem de straat op of het bos is. Hierdoor kan je hond steeds “a-socialer” worden en lastiger om mee te nemen. Of hij raakt zijn energie niet kwijt en wordt steeds drukker en drukker waardoor hij nog minder vaak mag wandelen. Een negatieve spiraal is ontstaan.

Samen leren samen leven

Voor honden met gedragsproblemen zijn de sociale wandelingen ideaal! Je gaat samen met een gedragstherapeut wandelen in het bos in een kleine groep honden en eigenaren. Je hond leert hoe hij kan communiceren met andere honden zonder agressie of opwinding. Dit gaat in een groep waarin je met elkaar samen oploopt veel makkelijker dan honden die je op de wandeling tegenkomt. Ze hebben langer de tijd om elkaar te leren kennen, te communiceren, te oefenen en misschien zelfs vriendschappen te sluiten. Er passeren wandelaars en hardlopers en je hond kan leren deze met rust te laten, of, als hij angstig is, dat deze mensen niet bedreigend zijn.

Maar niet alleen de hond leert, het belangrijkste is dat jij iets opsteekt van de wandelingen.

Je leert de lichaamstaal van je hond herkennen en daar op anticiperen zodat uitvallen voorkomen worden. Je leert hoe je hem kunt begeleiden, zodat hij kan leren omgaan met de diverse prikkels. Je leert je zelf ontspannen en leiderschap te tonen, zodat je rust kunt overbrengen op je hond. Na een privéles kun je meelopen in de groepen. In de privéles leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om jouw hond goed te kunnen begeleiden op de wandelingen; Je leert de subtiele stresssignalen herkennen van je hond, je leert hoe je bepaalde commando’s kan aanleren bij je hond, je leert hoe je uitvallen kunt voorkomen en wat jouw hond nodig heeft om zijn gedrag duurzaam te veranderen.

Het doel is dat je weer gaat genieten van de wandelingen met je hond!

De garantie dat je hond los kan lopen tussen de andere honden is niet te geven, dat is van een aantal factoren afhankelijk die individueel bekeken zullen worden. Maar aan de lijn lopen zonder uitvallen is met de juiste begeleiding goed haalbaar. Hierdoor ga je vaker met de hond op stap en wordt de negatieve spiraal doorbroken.
De wandelingen zijn een hele leuke manier om meer te leren over je hond, maar ook een leuke manier om met je hond aan het werk te zijn: tijdens de wandeling doen we oefeningen zoals Komen op verzoek, Speuren, Balans en Coördinatie en Omgaan met afleiding (joggers, passanten, paarden).

Locatie en kosten

De groepswandelingen vinden plaats in Ede, op een relatief rustige plek.
Er zijn zo’n 4 tot 5 wandelingen per week, dus er is altijd wel een dag dat je mee kunt. Je kunt elke week meedoen, maar minder frequent kan ook. Je geeft per maand op welke dagen je mee doet, je zit niet vast aan een vaste dag.
De privéles (inclusief intake en administratiekosten) met een strippenkaart voor de eerste 4 lessen kost 147,-
Daarna kun je losse strippenkaarten kopen. Een strippenkaart van 4 lessen kost 57,-. Neem je een strippenkaart van 10 lessen dan betaal je 130,-.

Meer informatie / Afspraak maken