Leer in een paar uur wat je kunt doen om het gedragsprobleem van jouw hond aan te pakken!

Ik wil graag één-op-één met je werken om je te helpen met het oplossen van het gedragsprobleem van jouw hond.

Zit je met je handen in het haar?
Weet je je geen raad meer met jouw hond?
Schaam je zich voor het gedrag van jouw hond?
Heb je geen plezier meer in de wandelingen met jouw hond?
Durft bezoek niet meer over de vloer te komen?
Zijn wandelingen geworden tot trek- en sleursessies die je het liefs zo kort mogelijk houdt?
Loop je een andere kant op als je een andere hond aan ziet komen?

Laten we samen kijken welke concrete acties je kunt ondernemen om weer meer te genieten van je hond.

Herken jij jezelf in één van onderstaande scenario’s?

  • Je hond beheerst je leven. Je bent gek op hem, maar je moet werkelijk bij alles wat je doet, nadenken over de consequenties voor je hond: Even uit eten? Wat doen we met de hond, hij kan niet alleen thuisblijven. Een lekkere wandeling op de hei? Dan wel vóór 9 uur anders zijn de te veel andere honden en daar valt de hond naar uit. We willen een feestje geven, maar hoe voorkomen we dat de hond het bezoek bang maakt? Dit was niet het beeld wat je voor je had toen je een hond nam…
  • Je hebt al verschillende dingen geprobeerd om het probleem van de hond aan te pakken. Niets lijkt te helpen en je begint steeds meer te balen van je hond. Waarom snapt dat beest nou niet wat ik bedoel? Hij doet het om me dwars te zitten. Hij is doorgefokt, door zijn vorige eigenaar mishandeld, hij heeft vast een hersentumor… Kortom, er is niets meer aan te doen. ……of toch?
  • Je hebt je laten adviseren door welwillende mensen, maar die geen professionele kennis hadden. Waardoor je hond nu nog angstiger of agressiever is dan voorheen.
  • Je twijfelt of je je hond misschien niet beter kunt herplaatsen. Maar tegelijkertijd doet het je verdriet omdat je hem niet kwijt wilt.

Stel je voor hoe het zou zijn als …

… je alsnog leert hoe je hond kunt trainen tot een fijne kameraad.

… je weet hoe je de angst of agressie van je hond kunt aanpakken waardoor hij en jij lekkerder in jullie vel zitten.

je een band krijgt met jouw hond, samen door dik en dun, alle ellende van vroeger achter je latend.

… je weer vertrouwen hebt in je hond omdat je weet hoe hij “werkt” en hoe je zijn gedrag kunt lezen en beïnvloeden.

… je je zonder je zorgen te maken over je hond spontaan op stap kunt, mensen over de vloer kunt vragen en genieten van lange wandelingen.

… het gedragsprobleem van je hond nu eens echt opgelost wordt, waardoor je weer ten volle kan genieten van hem.

Blijf niet aanmodderen…

… leer nu hoe je het gedrag van je hond kunt beïnvloeden zonder ingewikkelde technieken of lange cursussen.
Daar kan ik je bij helpen.
Geef mij een paar uur van je tijd en ik help je de strategie te kiezen waarmee je het gedragsprobleem van je hond kunt aanpakken! Samen komen we jouw persoonlijke oplossing voor succes!

Dit is wat een persoonlijk gedragsadvies je concreet kan opleveren:

  • Helder inzicht in het probleemgedrag van je hond.
  • Een overzicht van handelingen die je kunt doen om het gedrag van je hond te veranderen.
  • Kennis die nodig om je hond te trainen op een diervriendelijke, effectieve manier.
  • En een stok achter de deur om deze 3 dingen ook daadwerkelijk in praktijk te gaan brengen.

Zodat je binnen een aantal weken tot maanden weer een fijne relatie met je hond hebt!

De voordelen van mijn aanpak:

  • Tijdens een kort en krachtig proces kom je tot inzichten die je écht verder helpen. In plaats van een kant-en-klaar advies krijg je échte ondersteuning bij het zoeken naar de juiste manier om jouw hond te trainen tot een fijne kameraad!
  • Hulp bij het maken van een keuze voor de voor jou meest effectieve trainingsaanpak. Zodat je geen last krijgt van het ‘bright-shiny-object-syndrome’, waarbij je het gevoel hebt dat ALLE technieken en alle goedbedoelde adviezen mooi zijn en je ze allemaal moet gebruiken. Tijdens het consult kijken we samen wat bij jou en jouw hond past.
  • Eén-op-één sparren met iemand die weet wat je doormaakt. Geen academisch advies, maar coaching door iemand die weet wat werkt en wat niet.
  • Geen reistijd, geen afleiding, geen gestreste hond, want de consulten vinden zo nodig plaats bij jouw thuis!

Aanpak

Tijdens het eerste consult kijken we uitbreid naar de hond, zijn gedrag, zijn leefomgeving en de omgang met de hond en zijn herkomst / geschiedenis. Voor het beste resultaat is het namelijk van belang om de oorzaken van het probleemgedrag te achterhalen, zodat je niet blijft steken in symptoombestrijding. De oorzaken van probleemgedrag kunnen zeer divers zijn: traumatische ervaringen, onvoldoende socialisatie, hormonale problemen, een verstoorde relatie, stress, problemen in het gezin en lichamelijke ongemakken. Zelfs een voedselallergie kan er voor zorgen dat je hond niet lekker in zijn vel zit en daardoor prikkelbaar is of zelfs agressief is. Een compleet beeld krijgen is dus enorm belangrijk. Vaak is een bezoek aan de dierenarts nodig om fysieke problemen uit te sluiten, dan wel te behandelen.

Om een goed beeld van de hond te krijgen, krijg je een uitgebreid intakeformulier dat je voor de eerste afspraak invult. Hierop kun je alle achtergrondinformatie over de hond kwijt. Dit scheelt veel tijd tijdens het consult zelf; we kunnen snel aan de slag met het probleem.

Tijdens het tweede consult, een paar weken later, evalueren we de aanpak. Hiervoor houd je een logboek bij. Tijdens dit consult kunnen de aanpak zo nodig aanpassen, dan wel de training gaan uitbreiden. In de meeste gevallen zijn twee consulten voldoende om het probleem hanteerbaar te maken of op te lossen. Soms kost het meer tijd om het gedrag van de hond te veranderen, zeker als problemen al langer bestaan en het gedrag erg ingesleten is. Hiervan proberen we tijdens het eerste consult een prognose voor te geven, zodat je weet waar je aan toe bent.

Wie heeft er baat bij een persoonlijk gedragsadvies?

Een persoonlijk gedragsadvies gaat je enorm helpen als je jezelf in de volgende kenmerken herkent:

  • Je wilt serieus werk maken het aanpakken van het gedragsprobleem van je hond. Je bent bereid actie te ondernemen om de relatie met je hond te verbeteren.
  • Je bent een liefhebbende hondeneigenaar die gaat voor het verbeteren van het welzijn van zijn hond. Je wilt graag wat tijd en aandacht investeren als dat het welzijn van je hond ten goede komt.
  • Je weet dat je met de juiste acties je hond kunt leren dat wat hij moet leren. En je wilt graag geholpen worden om die juiste acties te identificeren.

Een persoonlijk gedragsadvies is NIET geschikt voor je als:

  • Je niet bereid bent tijd en energie in de training van je hond te steken.
  • Je alles wilt houden zoals het nu is.
  • Je gelooft dat de problemen van zelf weggaan – als je maar lang genoeg wacht.

Je hond is het waard om in hem en in jullie toekomst te investeren!

De begeleiding bestaat uit meerdere consulten, zo nodig aan huis. Het Persoonlijk Gedragsadvies (twee consulten, van in totaal ongeveer 3 uur) kost 257,- excl. reiskosten.
De reiskosten zijn 40 cent per gereden kilometer (heen en terug), gerekend vanaf Ede.

Eventuele vervolgafspraken kosten 77,- per uur, deze kunnen thuis, in de wijk of wandelgebied plaatsvinden. Deelnemen aan groepsactiveiten zoals de Sociale Wandelingen is ook mogelijk.

Ervaringen van cliënten

Verlatingsangst bij honden review ervaring

Beau – Kruising Kangal

Ik heb een nu 9 maanden oude pup (kruising labrador/Gangal) uit Griekenland.
Ik heb hem gekregen met 5 maanden en eigenlijk ging alles boven verwachting goed behalve bezoek.
Dat was blaffen en blaffen en blaffen en zelfs ook uitvallen en een soort van happen. Dat kon echt niet.
Meerdere adviezen gehad van de vorige en de huidige hondenschool maar niets hielp afdoende.
Ik zag dat het angst was en geen andere agressie maar dat maakte het ook wel moeilijk.
Gelukkig gaf de huidige hondenschool mij Alexandra’s naam en zij is een middag gekomen en ik heb met verbazing gekeken hoe rustig Beau was en reageerde. Ze kwam nog wel met een stagaire dus ik dacht nog; dat wordt wat! Maar nee hoor, zelfs toen mijn vader kwam als proefkonijn ging het super! Mijn vader was helemaal flabbergasted want die was de zondag daarvoor van mijn verjaardag weggeblaft, zo erg was het. Ik ben nog steeds bezig met haar tips en ook voorbijgangers mogen nu voorbij gaan en Beau reageert niet altijd meer. Wat een rust.
Ik denk dat ik Alexandra nog maar een keer ga uitnodigen voor alle andere vragen die ik heb hihi.

– Marieke Verhulst

Anka En Tatiana

Hier even een berichtje vanuit Angeren.
Allereerst wil ik vertellen dat het met Anka supergoed gaat. Het “probleem” van haar klemgedrag bestaat niet meer. Bij de konijntjes houd ze netjes afstand als wij door het hekje naar binnen gaan en ze blijft netjes zitten wachten tot we klaar zijn. Daarna loopt ze weer rustig met ons terug naar huis.
Tegenwoordig wil ze meer spelen. Alleen nog trekspelletjes, maar dat maakt ons niet uit. Waar het eerst met veel moeite 1x per maand lukte gaat het nu als vanzelf een paar keer per week!
En nu met vuurwerk gaat het alweer beter dan vorig jaar. We doen het op jouw manier: lekkers strooien als er een knalletje is en dat werkt prima. Ze is nog niet in paniek naar boven gelopen, maar blijft bij ons. En door het lekkers wat op de grond ligt is haar aandacht meteen weg van de knal.
Deze foto is genomen afgelopen mei. Anka heeft toen haar eerste 4 daagse gelopen in de Achterhoek. 4 Dagen van 11 km. Supertrots waren wij op haar!!

– Tatiana&Bart

Kooikerhondje – (Dit is niet de hond uit het verhaal)

Al twee jaar hebben we een heel aardig hondje dat Jorre heet. Een kooikerhond en tamelijk eigenwijs. Dat hebben wel meer kooikers, maar we noemden Jorre vaak Sjorre en Grorre. Tot we het zat werden en Alexandra belden voor een afspraak.
Jorre is twee jaar en heeft vier cursussen gevolgd en doet alles prima, thuis en tijdens de training, maar dan hield het op. Dus Jorre werd een trekhond en viel uit tegen heel veel andere honden. Niet altijd agressief, want hij wilde eigenlijk graag spelen. Maar je benadert geen andere hond met grommen en grauwen, toch? En je sleept je baasje toch niet het bos en de stad door!

En toen kwam Alexandra. Met haar honden en haar oplossingen. En een mirakel voltrok zich. Binnen twee weken en elke dag en elke wandeling (vier maal per dag) oefenen en we hadden een andere hond. Nou ja, bijna, het blijft een kooiker dus een eigenwijs en zelfstandig hondje die zich nog wel eens afvraagt of iets zinnig is.

Met veel geduld, discipline en consequent zijn, van onze kant en geholpen door de lessen van Alexandra lukte het om al binnen twee weken, jawel, heel veel positief resultaat te bereiken. Jorre luistert al veel beter op Hier en Kom Voor. Hij trekt zo goed als niet meer. Het uitvallen naar andere honden is al een stuk minder en we weten nu hoe we dat Jorre helemaal moeten afleren. En Jorre volgt eindelijk als een model hondje. Nee, niet als robot, maar hij krijgt nu voorlopig een bescheiden ruimte van twee meter. Natuurlijk mag hij ook vrij met andere honden spelen.

Nu moeten we consequent blijven en blijven trainen. Dat hebben we eigenlijk een beetje laten gaan na de puppycursus. Maar met Alexandra hebben we nu een oplossing gevonden en het werkt uitstekend.
Alexandra bedankt!
– Anja & Gerard

Probleemgevend gedrag bij honden

Bij onderstaande gedragsproblemen hebben hondeneigenaren veel baat gehad bij het Persoonlijke Gedragsadvies:

  • Hond – hond agressie binnen het gezin
  • Agressie tegen vreemde honden
  • Uitvallen aan de lijn
  • Vechten
  • Angst voor honden
  • Angst voot kinderen
  • Angst voor mensen / bezoek
  • Verlatingsangst / Scheidingsangst
  • Slopen
  • Niet alleen kunnen zijn
  • Zelfmutilatie / zelfbeschadigend gedrag
  • Stereotyp gedrag (dwangmatig gedrag)
  • Ongehoorzaamheid, niet luisteren
  • Onhandelbaar
  • Hyperactiveit
  • Slecht eten / anorexia
  • Pica (oneetbare voorwerpen opeten)
  • Fobieën
  • Angst voor geluiden (onweer, regen, vuurwerk)
  • Opspringen
  • Bedelen, stelen
  • Overmatig blaffen
  • Bezitsagressie
  • Territoriale agressie / overmatige waken / blaffen / voordeurbelcomplex
  • Overbeschermend naar gezinsleden
  • Eenkennig
  • Weglopen
  • Overdreven onderdanigheid
  • Jagen

Als een probleem te groot lijkt, dan betekent dit slechts dat het te groot is voor jou alleen.

Het enige dat je nodig hebt is hulp.

– Dr. Robert Holden –