Loading...
Diensten2023-09-08T12:54:13+02:00

Ik bied gedragsconsulten en privelessen aan huis en op locatie. Voor honden die niet terecht kunnen op reguliere hondenscholen wegens gedragsproblemen heb ik de Sociale Wandelingen ontwikkeld.

Je kunt bij mij terecht voor gedragstherapie voor honden, Gedragsadvies en -begeleiding, puppycursus, hondentraining, Sociale Wandelingen voor reactieve honden.

Voor sommige gedragsproblemen is het wenselijk dat ik aan huis kom, zoals angst of agressie tegen bezoek en verlatingsproblemen. Ik kom hiervoor aan huis in de regio Noord-Limburg.
Ook voor eigenaren van jonge pups kan het heel fijn zijn om een puppycursus aan huis te volgen. Op deze manier kan bijvoorbeeld het hele gezin meedoen.

Op onze mooie locatie in Veulen, nabij Venray, is het mogelijk om privelessen en kleinschalige groepslessen te volgen: Puppycursus, Cursus Wandelen zonder trekken, Sport- en Spel, en de Brave Pubercursus.

Puppycursus aan huis

Je hebt zo’n heerlijk, aandoenlijk pupje en smelt elke keer als hij kusjes komt geven en tegen je aankruipt. Tegelijkertijd besef je heel goed dat ook kleine hondjes groot worden en veel moeten leren om, ook als ze later groot zijn, nog net zo leuk te zijn.

Je wilt voorkomen dat je hondje angstig wordt of agressief en je wilt hem leren hoe hij netjes commando’s moet opvolgen. Het volgen van een puppycursus kan je daarbij helpen: je leert hoe je jouw aandoenlijke pup opvoedt tot een stabiele vriend voor het leven.

Samen leren samen leven

Je hebt een volwassen hond uit het asiel en je wilt graag een fijne band met hem krijgen of je hebt een opstandige puberhond die zijn grenzen aan het opzoeken is. Of misschien heb je een puppycursus gevolgd en wil je nu de puntjes op de i zetten. Wat je ook voor een hond hebt en wat je wensen aangaande zijn opvoeding en training ook zijn, je kunt bij ons terecht. Samen kijken we wat het doel is dat jij voor ogen hebt met de hond en daar gaan we dan naartoe werken.

Persoonlijk Gedragsadvies en -begeleiding

Herken jij jezelf in één van onderstaande scenario’s?

    • Je hond beheerst je leven. Je bent gek op hem, maar je moet werkelijk bij alles wat je doet, nadenken over de consequenties voor je hond: Even uit eten? Wat doen we met de hond, hij kan niet alleen thuisblijven. Een lekkere wandeling op de hei? Dan wel vóór 9 uur anders zijn de te veel andere honden en daar valt de hond naar uit. We willen een feestje geven, maar hoe voorkomen we dat de hond het bezoek bang maakt? Dit was niet het beeld wat je voor je had toen je een hond nam…
    • Je hebt al verschillende dingen geprobeerd om het probleem van de hond aan te pakken. Niets lijkt te helpen en je begint steeds meer te balen van je hond. Waarom snapt dat beest nou niet wat ik bedoel? Hij doet het om me dwars te zitten. Hij is doorgefokt, door zijn vorige eigenaar mishandeld, hij heeft vast een hersentumor… Kortom, er is niets meer aan te doen. ……of toch?
    • Je hebt je laten adviseren door welwillende mensen, maar die geen professionele kennis hadden. Waardoor je hond nu nog angstiger of agressiever is dan voorheen.
    • Je twijfelt of je je hond misschien niet beter kunt herplaatsen. Maar tegelijkertijd doet het je verdriet omdat je hem niet kwijt wilt.

Dan is een persoonlijk gedragsadvies iets voor jou!

Sociale Wandelingen voor reactieve honden

Jouw hond kan niet goed omgaan met andere honden omdat hij angstig gedrag vertoond, of uitvalt of erg opgewonden raakt. Of misschien valt hij uit naar voorbijgangers, hardlopers of fietsers. Je wilt graag leren hoe je de wandelingen met je hond ontspannender kan laten verlopen. In de Sociale Wandelingen leer je hoe je je hond hier in kunt begeleiden.

Praktijkspeuren / Mantrailing

Ben je op zoek naar een leuk activiteit die je samen met je hond kunt doen? Heeft je hond uitdaging nodig, maar kan hij niet loslopen? Of heeft je hond misschien gedragsproblemen en wil je zijn zelfvertrouwen vergroten?

Speuren is een geweldige manier om samen lekker bezig te zijn, kun je je hond mentaal uitdagen en moe maken en het werkt therapeutisch bij honden met gedragsproblemen.

Samen leren wandelen

Een hond die trekt aan de lijn is erg hinderlijk. Dat voortdurend getrek aan je arm is lastig, vermoeiend en het kan enorm frustrerend zijn als je hond maar niet wil snappen dat je het vervelend vind. Ondanks alles wat je probeert, wil het maar niet tot hem doordringen dat je wilt dat hij aan een slappe lijn lekker met je meewandelt. Hierdoor ga je steeds meer tegen de wandelingen opzien en deze worden steeds korter en minder frequent. Het kan zelfs zijn dat je hond nog meer gaat trekken, omdat hij nu zijn energie niet genoeg kwijt kan. Er is een negatieve spiraal ontstaan.

 

“Wij hebben 5 jaar geleden met onze 2 labradors prive puppy cursus gevolgd bij alexandra en dat ging echt heel goed. Nu 5 jaar later hebben we er nog steeds profijt van en zijn het 2 volwassen gehoorzame lieve honden.”

Annemieke Onderdijk, Eigenaresse van 2 labradors - volgde de puppycursus aan huis

“Alexandra kijkt naar jou en de hond, wat is je doel, wat heb je nodig om dat samen te bereiken. Je kan leren over aanleren van de commando’s maar ook over “taal” tussen de honden, verschillende methode’s van leren en nog veel meer. Net wat nodig is.”

Alena Ondrekeva, Eigenaresse van een Jack Russel Terriër - Over de privecursus aan huis

“Alexandra has been a great help with my dog reactive great dane. She gave me back my confidence as a dog handler. 12 juni, 2011”

Marjolein Gompel, Eigenaresse van een Duitse Dog die reactief was naar honden

”Onze 8 maanden oude labrador had de basiscommando’s redelijk onder controle, maar we bleven last houden met trekken aan de lijn en opspringen tegen mensen. Alexandra heeft ons in zeer korte tijd erg veel nuttige tips gegeven. Op een uiterst kalme manier hebben we in de praktijk situaties geoefend. We waren de wanhoop redelijk nabij, maar na drie zaterdagen kunnen wij weer op een fijne manier met onze hond aan de lijn wandelen. Echt heel erg bijzonder en we zijn Alexandra zeer dankbaar!”

Marloes de Vries

Relevante artikelen

Hond in BAT??

In 2012 had ik het genoegen om Grisha Stewart voorafgaand aan het seminar dat zij

Ga naar de bovenkant