Lees hier de ervaringen en recensies van onze cursisten:


Beau – Kruising Kangal

Ik heb een nu 9 maanden oude pup (kruising labrador/Gangal) uit Griekenland.
Ik heb hem gekregen met 5 maanden en eigenlijk ging alles boven verwachting goed behalve bezoek.
Dat was blaffen en blaffen en blaffen en zelfs ook uitvallen en een soort van happen. Dat kon echt niet.
Meerdere adviezen gehad van de vorige en de huidige hondenschool maar niets hielp afdoende.
Ik zag dat het angst was en geen andere agressie maar dat maakte het ook wel moeilijk.
Gelukkig gaf de huidige hondenschool mij Alexandra’s naam en zij is een middag gekomen en ik heb met verbazing gekeken hoe rustig Beau was en reageerde. Ze kwam nog wel met een stagaire dus ik dacht nog; dat wordt wat! Maar nee hoor, zelfs toen mijn vader kwam als proefkonijn ging het super! Mijn vader was helemaal flabbergasted want die was de zondag daarvoor van mijn verjaardag weggeblaft, zo erg was het. Ik ben nog steeds bezig met haar tips en ook voorbijgangers mogen nu voorbij gaan en Beau reageert niet altijd meer. Wat een rust.
Ik denk dat ik Alexandra nog maar een keer ga uitnodigen voor alle andere vragen die ik heb hihi.

– Marieke Verhulst


Met Caintie brave pubercursus, gevorderde cursus gedaan. De lessen werden erg leuk, afwisselend en en leerzaam gegeven.

Caintie En Rexy

Ik leerde er veel van en Caintie genoot er vooral van!Caintie heeft een beperking en er werd goed gekeken en overlegd naar de mogelijkheden, anders leuke en goede alternatieve aangeboden. Met zowel Rexy, als Caintie sociale wandelingen aantal keer gedaan goede handvatten gekregen, eerlijk en deskundig advies. Dankzij Alexandra’s adviezen is er door de dierenarts eindelijk naar 8 jaar een diagnose gesteld bij Rexy!
Daarnaast met beide mannen praktijkspeuren gedaan, hierin wordt ook goed naar de hond gekeken, wat hij/zij nodig heeft. Zo leuk om te doen, zeker de oudste hond heeft hier veel aangehad voor zijn zelfvertrouwen! De jongste hond heeft vooral genoten van het bezig zijn!
Absoluut een aanrader ?

– Jeanine van de Wetering


Anka En Tatiana

Hier even een berichtje vanuit Angeren.
Allereerst wil ik vertellen dat het met Anka supergoed gaat. Het “probleem” van haar klemgedrag bestaat niet meer. Bij de konijntjes houd ze netjes afstand als wij door het hekje naar binnen gaan en ze blijft netjes zitten wachten tot we klaar zijn. Daarna loopt ze weer rustig met ons terug naar huis.
Tegenwoordig wil ze meer spelen. Alleen nog trekspelletjes, maar dat maakt ons niet uit. Waar het eerst met veel moeite 1x per maand lukte gaat het nu als vanzelf een paar keer per week!
En nu met vuurwerk gaat het alweer beter dan vorig jaar. We doen het op jouw manier: lekkers strooien als er een knalletje is en dat werkt prima. Ze is nog niet in paniek naar boven gelopen, maar blijft bij ons. En door het lekkers wat op de grond ligt is haar aandacht meteen weg van de knal.
Deze foto is genomen afgelopen mei. Anka heeft toen haar eerste 4 daagse gelopen in de Achterhoek. 4 Dagen van 11 km. Supertrots waren wij op haar!!

– Tatiana&Bart


Labrador Retriever Pip

Onze 8 maanden oude labrador had de basiscommando’s redelijk onder controle, maar we bleven last houden met trekken aan de lijn en opspringen tegen mensen. Alexandra heeft ons in zeer korte tijd erg veel nuttige tips gegeven. Op een uiterst kalme manier hebben we in de praktijk situaties geoefend. We waren de wanhoop redelijk nabij, maar na drie zaterdagen kunnen wij weer op een fijne manier met onze hond aan de lijn wandelen. Echt heel erg bijzonder en we zijn Alexandra zeer dankbaar!

– Marloes de Vries


Tibetaanse Terrier Saartje

Hierbij in ieder geval een fotootje van Saar, ze is nog niet veel groter dan dat je haar voor het laatst gezien hebt. Maar ik wilde je toch even mailen om te laten weten hoe goed het gaat!
Saar gaat overdag zonder problemen in d’r bench, ook gewoon als we wel thuis zijn. We merken dat ze dan de rust vindt om lekker te slapen. Ook het zindelijk worden gaat goed. We hebben je tips opgevolgd en doen Saar gewoon in haar bench als ze niet gepoept heeft. Dit gaat nu echt al zo’n twee weken hartstikke goed.

We hebben echt veel aan je bezoekjes gehad, de rust is thuis ook weer meer teruggekeerd nu we allemaal onze draai gevonden hebben. Je krijgt over een tijdje nog wel weer een fotootje!

Dankjewel voor je hulp!

– Sabine


Berner Sennenhond Senna

Hoi Alexandra,
Als trots bazinnetje van Senna wil ik je toch even wat laten zien.
We oefenen trouw iedere dag en het gaat echt ontzettend goed.
De foto’s in de bijlage spreken voor zich.
Nog bedankt voor je goede adviezen.
– Irma Oostra


Golden Retriever Bobbie

Een vraag die veel gesteld wordt is: “Kan je een oude hond nog wel iets leren?” Men is huiverig om een hond uit het asiel te halen of oudere hond van iemand over te nemen, omdat men bang is dat zij de hond niet “naar hun hand kunnen zetten”.
Gelukkig gaat dit vaak heel erg goed. Zeker als men, zodra men de hond in huis heeft, begint met het trainen en opvoeden. Met de juiste trainingsmethode weet de hond zich binnen de korste keren aan zijn nieuwe leventje aan te passen, met de daarbij behorende regels en commando’s.
Lees hier het succesverhaal van Bobbie:

Wij hebben Bobbie, een vierjarige Golden Retriever, wegens omstandigheden uit een ander gezin overgenomen.
Binnenshuis ging het allemaal prima; het is een rustige, lieve, aanhankelijke hond.
Maar buitenshuis verliep het niet helemaal naar wens. Hij trok o.a. behoorlijk aan de riem. En dit vonden we erg storend. We hebben Alexandra ingeschakeld (voor 3x) om dit trekgedrag te veranderen.
Alexandra is bij ons thuis gekomen. Het contact was gelijk prettig. We konden ook een aantal onzekerheden m.b.t. het eten voor Bobbie kwijt. We kregen vele goede tips.
Daarna samen met Bobbie naar buiten. Alexandra wilde eerst de gerichtheid van Bobbie naar ons toe verbeteren. Verbazingwekkend hoe snel je zo iets kunt stimuleren. En het geeft ook een veel fijner gevoel wanneer er veel meer contactmomenten tussen de baasjes en de hond ontstaan.
Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het trekgedrag. In redelijk korte oefentijd loopt Bobbie nu goed mee aan de lijn zonder te trekken! Daarnaast is hij veel meer gericht op ons.
Alexandra heeft ons nog met meer dingen geholpen; hoe Bobbie te laten lopen langs de fiets. Dit ging al heel snel goed.

De laatste keer dat Alexandra er was, hebben we op de hei afgesproken.
Bobbie komt namelijk bij het loslopen nog niet goed genoeg terug naar ons. Hij is dan erg gericht op andere honden. Ook hiervoor hebben we adequate tips gekregen. Hiermee oefenen we nog met Bobbie en er zit al duidelijke vooruitgang in.

Al met al zijn we dus heel blij dat we Alexandra hebben ingeschakeld.
Zo zie je maar weer dat ook een herplaatste hond van vier jaar, nog prima bepaald gedrag kan aan- en afleren!
– Lydia & Andreas


Amerikaanse Staffordshire Terrier Jay

We zijn nog steeds erg blij met de lessen die we van jou hebben gehad, al waren het er maar drie.
Dat bewijst nog eens als de start en de basis goed is hoe ver je ermee kan komen.
Hij speelt met alles en iedereen, gaat geregeld naar het pension waar hij ook met alle honden de bongerd in mag. Helemaal top!

– Simone en Danny


Kooikerhondje – (Dit is niet de hond uit het verhaal)

Al twee jaar hebben we een heel aardig hondje dat Jorre heet. Een kooikerhond en tamelijk eigenwijs. Dat hebben wel meer kooikers, maar we noemden Jorre vaak Sjorre en Grorre. Tot we het zat werden en Alexandra belden voor een afspraak.
Jorre is twee jaar en heeft vier cursussen gevolgd en doet alles prima, thuis en tijdens de training, maar dan hield het op. Dus Jorre werd een trekhond en viel uit tegen heel veel andere honden. Niet altijd agressief, want hij wilde eigenlijk graag spelen. Maar je benadert geen andere hond met grommen en grauwen, toch? En je sleept je baasje toch niet het bos en de stad door!

En toen kwam Alexandra. Met haar honden en haar oplossingen. En een mirakel voltrok zich. Binnen twee weken en elke dag en elke wandeling (vier maal per dag) oefenen en we hadden een andere hond. Nou ja, bijna, het blijft een kooiker dus een eigenwijs en zelfstandig hondje die zich nog wel eens afvraagt of iets zinnig is.

Met veel geduld, discipline en consequent zijn, van onze kant en geholpen door de lessen van Alexandra lukte het om al binnen twee weken, jawel, heel veel positief resultaat te bereiken. Jorre luistert al veel beter op Hier en Kom Voor. Hij trekt zo goed als niet meer. Het uitvallen naar andere honden is al een stuk minder en we weten nu hoe we dat Jorre helemaal moeten afleren. En Jorre volgt eindelijk als een model hondje. Nee, niet als robot, maar hij krijgt nu voorlopig een bescheiden ruimte van twee meter. Natuurlijk mag hij ook vrij met andere honden spelen.

Nu moeten we consequent blijven en blijven trainen. Dat hebben we eigenlijk een beetje laten gaan na de puppycursus. Maar met Alexandra hebben we nu een oplossing gevonden en het werkt uitstekend.
Alexandra bedankt!
– Anja & Gerard


Ik wil je nog bedanken voor de goede hulp voor Kira.

Alleen thuis (Dit is niet de hond uit het verhaal)

Het gaat helemaal goed en Kira zit lekker in haar vel en wij daardoor ook!
Ze trekt niet meer en blaft en jankt niet meer als we niet thuis zijn, goed he?
Ze kan al weer wat uurtjes alleen zijn zonder dat er iets kapot is of dat de buren klagen, hahahh.
We willen je bedanken voor de lieve hulp, want we zagen het echt op een gegeven moment niet meer zitten…

Bedankt voor alles, ook namens Kira.

– Familie J. uit Ede


(Dit is niet de puppy uit het verhaal)

Stel, je hebt een Engelse Bulldog pup van 3 maanden die blaft en, tot bloedens toe, bijt. Je hebt al van alles geprobeerd. Niets helpt, zelfs de adviezen van de kynologenclub niet… Je staat voor de keus: de pup wegdoen of nog één laatste poging…
Lees hier het verhaal van Martine:

We hadden de pup met 7 1/2 week in huis gekregen en kwamen meteen in de problemen terecht ; zowel met zijn gezondheid als met zijn gedrag. En wat we ook deden qua gedrag , deze pup was niet onze eerste hond , we wisten heus dus wel wat te doen met een puppy. Maar wat we bij dit manneke ook deden ……..we drongen niet tot hem door. Zijn hoofdtaak van de dag was bijten en blaffen. En dan echt de hele dag door. En wat we ook probeerden ……niets hielp.
Het bijten was inmiddels zo erg geworden dat we ‘pleister-fabrieken’ echt de recessie fluitend door hielpen. We waren aan het eind van ons latijn en hadden nog maar 2 mogelijkheden ; of de pup weg doen óf hulp in schakelen. We kozen voor het laatste en kwamen zo in contact met Alexandra. Haar snelle reactie op onze oproep was helemaal geweldig en dat ze al na 3 dagen (pinksteren zat er tussen) bij ons aan huis kon komen was echt fantastisch.
De eerste ochtend is ze meer dan 2 uur bij ons geweest en het was of er een klein wonder gebeurde. Want alle raad en tips werkten …….zélfs bij een eigenwijze Bull. Hahahahahaha.
Die zelfde middag, weer alleen met de hond, het verschil met de dag ervoor was niet te begrijpen. Wanhoop sloeg compleet weer om naar hoop.
Haar tips waren eigenlijk zó simpel en makkelijk uit te voeren dat je er van opkijkt hoeveel effect zo iets oplevert.
We hadden eindelijk de pup in huis waar we naar verlangd hadden. Natuurlijk ging het nog wel eens mis, maar daar blijft het een puppy voor.
Na een 2e bezoek van Alexandra bij ons hebben we nog wat vragen door genomen en nog een wandel-probleem. En ook die was met een paar korte oefeningen uit de wereld.

Al met al zijn we helemaal blij dat we in contact zijn gekomen met Alexandra; haar hulp was van harte welkom en haar raad & advies werkte. En dan ook nog eens op korte termijn bij onze pup-man.
Aan zijn bijten en blaffen kwam met een dag al veranderingen en dat was alles wat we ons gewenst hadden.
– Martine

 


Wat ik fijn vond aan de lessen die voor de pups binnen werden gegeven in kleine (4 honden) groepen, is dat de nadruk niet lag op het oefeningetje zelf, maar op de manier hóe je een oefening aanleert. Na de cursus kent je hond de basiscommando’s, maar heb jij als baas geleerd hoe je hond leert, wat zijn lichaamstaal betekent en hoe je in de toekomst zelf verder kan met aanleren van goed gedrag.
– Sandra en Tommie