In 2015 werd ik benaderd door Robbin Kleinpenning van Puppygroep.nl met de vraag of ik, samen met 23 andere hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten, wilde meewerken aan een serie hondenboeken voor nieuwe puppy-eigenaren. En dat heb ik gedaan!

Het hondenboek waar ik aan mee heb gewerkt heet: Het Ultieme Puppy Zindelijk Maken Handboek.

Het doel van dit boek is om toekomstige en nieuwe puppy-eigenaren te helpen zich optimaal voor te bereiden. Zodat ze precies weten wat ze kunnen verwachten. Veel nieuwe puppy-eigenaren vinden het namelijk ontzettend spannend (logisch ook!) en willen er zeker van zijn dat ze de juiste aanpak hanteren. Dit boek, zoals de naam al verklapt, focust zich enkel op zindelijkheidstraining. Het boek is rijk geïllustreerd en bevat 78 pagina’s, waardoor het relatief snel te lezen is.

In eerste instantie was het boek enkel verkrijgbaar als digitaal boek (eBook). Sinds juli 2018 is het boek ook verkrijgbaar als fysiek exemplaar. Er zijn al vele mensen geholpen met de concrete en praktische tips in het boek. En ik ben blij dat ik hier een steentje aan heb mogen bijdragen! Er zijn vele hondenboeken op de markt, maar een boek dat zo diep op dit onderwerp in gaat, bestond nog niet.

Naast het bovenstaande boek heb ik, samen met 9 andere hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten, ook meegewerkt aan het tweede boek van Puppygroep.nl, namelijk: Het Ultieme Puppy Benchtraining Handboek. 

Een bench is niet verplicht voor de opvoeding van je puppy, maar het kan erg praktisch zijn! Het helpt bij de zindelijkheidstraining en het geeft je pup rust, mits hij de bench als positief ervaart. Dat een puppy zich prettig voelt in een bench is niet vanzelfsprekend. Het is van belang dat de pup op een positieve manier kennis leert maken met de bench en dat wordt stapsgewijs uitgelegd in het tweede boek; Het Ultieme Puppy Benchtraining Handboek.

 

De boeken zijn verkrijgbaar op Puppygroep.nl en Bol.com.

Via deze banner kun je 4 hoofdstukken van de hondenboeken gratis lezen!