Samen leren samen leven

Je hebt een volwassen hond uit het asiel en je wilt graag een fijne band met hem krijgen of je hebt een opstandige puberhond die duidelijke regels moet leren. Of misschien heb je een puppycursus gevolgd en wil je nu de puntjes op de i zetten. Wat je ook voor een hond hebt en wat je wensen aangaande zijn opvoeding en training ook zijn, je kunt bij ons terecht. Samen kijken we wat het doel is dat jij voor ogen hebt met de hond en daar gaan we dan naartoe werken.

Werkwijze

De cursus bestaat uit 3 maal 1 uur uur begeleiding. De instructeur komt aan huis op een tijdstip dat het jou uit komt of op een afgesproken plek zoals een losloopgebied.
Wij trainen op een beloningsgerichte, hondvriendelijke manier. Hier vind je meer informatie over individuele begeleiding versus groepslessen.

Cursusinhoud

Als men traint met honden spreekt men vaak van “gehoorzaamheidstraining”. Deze term is echter niet correct. Het gaan er niet om je hond te dwingen om te gehoorzamen, het doel is inzicht te krijgen in zijn gedrag en drijfveren en te leren hoe je dit zonder dwang kunt sturen.
In overleg met jou kunnen de volgende zaken aan de orde komen: commando’s aanleren, benchtraining, autorijden, gezin met kinderen, alleen thuis blijven enz. Er wordt vooral ingegaan op de individuele thuissituatie en alle vragen die bij jou spelen.

Je leert hoe je jouw hond het snelste op een prettige manier iets kan leren. Je krijgt geen trucjes, maar krijgt inzicht in hoe honden leren.

Theorie en alledaagse praktijk

Tijdens de lessen wordt er op een zowel theoretische als praktische manier aandacht besteed aan het gedrag van honden. Een hond kan zich, zeker als men pas begint met trainen, niet zo lang concentreren. Tussen de oefeningen door kunnen de theoretisch onderdelen behandeld worden, dan kan de hond even ontspannen.
Zo haal je het hoogste rendement uit de cursus.

Commando’s

Uiteraard kun je in de cursus leren hoe je jouw hond leert te zitten, liggen, wandelen zonder trekken en komen op verzoek. Alle oefeningen worden geoefend in verschillende praktijksituaties, zoals in het verkeer of in het bos, achter in de auto, enzovoort.
Je kunt aangeven wat jij graag wilt dat je hond leert en wat jij belangrijk vindt dat de hond moet kunnen. Daarnaast kunnen wij desgevraagd advies geven over belangrijkste vaardigheden die een hond moet beheersen om goed te kunnen functioneren in een gezin en in de maatschappij.

Gedragsproblemen

Gedrag zoals trekken aan de lijn, niet luisteren en onhandelbaar gedrag kunnen behandeld worden binnen deze cursus.
Is het gedragsprobleem ernstiger van aard zoals uitvallen, agressie, angst, verlatingsangst of onzindelijkheid, dan is eerst een uitgebreider gedragsconsult noodzakelijk om de oorzaak te achterhalen en vervolgens een afgestemde therapie op te stellen. Aansluitend hieraan kan gekozen worden voor enkele losse lessen of een complete gehoorzaamheidscursus.

Kosten

De kosten van de cursus (3 maal les van 1 uur) zijn 257,-. excl. reiskosten. Vervolglessen zijn 77,- per uur.
De reiskosten zijn afhankelijk van waar we afspreken, bij jou thuis, of in Ede op locatie. De reiskosten bedragen 0,40 per gereden kilometer vanaf Ede.