De laatste weken hebben we ontzettend van Jack genoten. Toen hij nog wat kleiner was, was hij nooit zo knuffelig. Daar had hij waarschijnlijk het geduld gewoon niet voor! Maar de laatste tijd komt hij echt bij je zitten om lekker geaaid te worden. We hebben ook z’n “pauze knopje” gevonden, die zit op z’n borst… Als je hem daar kriebelt raakt hij helemaal in een trance, wat hij dan ook in z’n mond heeft laat hij vallen en wordt helemaal relaxed. Heel handig als hij compleet uit z’n dak gaat als er iets te veel mensen en dingen om ‘m heen gebeuren.

Orgeltrauma
We nemen hem wel eens mee naar de markt, wat hij normaal heel leuk vind, al die aandacht! En van de mevrouw bij de dierenkraam krijgt hij altijd een koekje. Maar als er een draaiorgel op de markt staat is dat weer een heel ander verhaal. Hij is daar eens zo van geschrokken toen hij een pup was. We liepen langs en dat ding gaat opeens heel hard spelen, ik schrok er zelf ook van. Dat is hij nooit vergeten dus rent hij er nu het liefst met een grote boog omheen.

Obsessie
Omdat Jack een echte Border Collie is kan hij nog wel eens geobsedeerd raken door dieren. Hij kan uren naar een paard staren die een eindje verderop in een weiland staat, maar vooral andere honden zijn bere-interessant! Normaal was hij altijd heel bang voor koeien… zo gingen we vaak wandelen in een natuurgebied waar allemaal dikbil koeien grazen, met een grote boog ging Jack dan om ze heen en durfde ze amper aan te kijken. Ook bleef hij altijd wel aardig in de buurt bij ons. Nu Jack net in de pubertijd begint te komen, wordt hij echt een beetje brutaal en begint zijn grenzen te verleggen.

Groeiende ego
Het begon met overal een klein plasje achterlaten, met z’n poot wat klunzig een stukje omhoog. Die poot ging iedere dag wat hoger, net als Jack zijn ego zeg maar ;). Uiteindelijk stond hij daar heel trots, poot zo hoog mogelijk in de lucht, nog een beetje wankel, tegen iedere boom een plasje te doen. We gingen weer net als iedere week naar het natuurgebied, de koeien lagen lekker in het hoge gras. Maar dit keer ging Jack niet aan de kant, hij loop recht op een koe af, die er meteen vandoor ging, en Jack er keihard achteraan! Alle koeien gingen toen op de vlucht, en je begrijpt wel dat we Jack toen direct uit het oog verloren… Nou daar sta je dan! Na ongeveer 5 minuten kwam hij apetrots weer naar ons toe, helemaal onder de koeiepoep! De koeien waren gelukkig weer gekalmeerd, maar ik dacht meteen, oke… hier gaan we niet meer naar toe!

Kamerhond
Omdat we nu allebei weer aan onze studies zijn begonnen en Jack niet zoveel baby dutjes meer doet wordt het toch wel druk zo’n Border in een studentenkamertje. Het is wel duidelijk, Jack is geen huis, en al zeker geen kamerhond! We laten hem al veel uit en iedere dag een lange wandeling, maar hij heeft echt meer nodig. Met zijn eigenaar hebben we dan ook overlegd dat Jack binnenkort weer naar hem terug zal gaan en zijn training met de schapen zal beginnen. Hij zal daar onder andere met zijn zusje zitten, en er is genoeg ruimte en een heleboel dieren, helemaal wat voor hem natuurlijk!

Afscheid
De laatste week dat Jack bij ons was was een erg moeilijke week. Ik heb ontzettend gehuild en zoveel mogelijk tijd met hem doorgebracht. Ik weet bijna zeker dat hij doorhad dat hij weg moest want deze week gedroeg hij zich voorbeeldig! Hij luisterde goed en was ontzettend knuffelig.
Ondanks dat we Jack nog steeds missen (hij was ook zo ontzettend lief) is het ook wel weer fijn om wat ruimte in de kamer te hebben en me geheel te focussen op mijn studie. Een weekendje, of zelfs een dagje weg kan natuurlijk niet zomaar als je een jonge hond hebt, de vrijheid die we nu weer hebben is dan ook wel weer fijn. Toch kan ik niet wachten om ooit mijn eigen hond op te voeden als ik eenmaal gesetteld ben!

 

Deel 1: Praktijklessen in puppytraining
Deel 2: Jack’s eerste twee weken
Deel 3: Het schattige bolletje wol is verdwenen