Speciaal voor honden die met goed gevolg een puppycursus doorlopen hebben, is er de Brave Puber Cursus. Hierin worden de oefeningen uit de puppycursus en de Life Skills Cursus verder versterkt in nieuwe of moeilijkere situaties. We trainen buiten, er is meer afleiding en er worden nieuwe oefeningen toegevoegd.

Een brave puber bestaat dat dan??

Het is na een puppycursus absoluut noodzakelijk om nog door te gaan met trainen en opvoeden van de hond. Hij is nog lang niet “af”. Zo rond de 5 maanden heb je een heerlijke pup en kun je denken dat je er al bent. Maar dan komt de dag dat het lijkt alsof je lieve schattige pupje ontvoerd is door aliens en er heeft een monster bezit genomen van zijn lijfje…
De hormonen gieren door zijn lijf en kunnen zijn gedrag enorm beïnvloeden. Hoe ga je om met de nieuwe ontwikkeling? Door met hem bezig te blijven, wellicht wat meer te begrenzen en door duidelijkheid te bieden. Zonder te mopperen of fysiek te straffen, want dat werkt vaak averechts. Door de cursus te volgen heb je een mooie stok achter de deur om zijn training en opvoeding niet te laten versloffen. Daarnaast is het gewoon ook leuk om 1-op-1 tijd met je hond te hebben en meer te weten te komen over zijn gedrag, drijfveren en leerprincipes.

Oefeningen zijn géén doel op zich

De Brave Puber Cursus is geen cursus die afgesloten wordt met een diploma. De nadruk van deze cursus ligt op het versterken van de band met je hond, het verkrijgen van inzicht in zijn gedrag en drijfveren. De oefeningen zijn een hulpmiddel hierin, geen doel op zich. Als je een oefening probeert aan te leren bij je hond, en het lukt om één of andere reden niet direct, dan is dan geen falen! Het geeft informatie en inzicht: je leert zo wat wel en niet werkt bij jouw hond, wat hij wel en niet leuk vindt, wat hem wel en niet motiveert.
De cursus is een ontzettend leuke, ontspannen, manier om meer over je hond te weten te komen en hoe je hem zo goed mogelijk door de pubertijd heen kan helpen.

De cursus bestaat uit 6 lessen van 50 minuten.

Deelnemers ontvangen het e-book “Handleiding voor Brave Honden”

Kosten van de cursus, het e-book en inschrijfkosten bedragen 87,-

Wat kun je verwachten?

 • Herkennen van hondentaal zoals agressiesignalen en stresssignalen
 • Contactversterkende oefeningen
 • Zelfbeheersingsoefeningen met vreemde mensen / kinderen / begroeten
 • Zelfbeheersingsoefeningen met voer
 • Zelfbeheersingsoefeningen met hardlopers / wandelaars / andere honden
 • Zit (blijf) met afleiding
 • Af (blijf) met afleiding
 • Naar plaats sturen en blijven
 • Oefeningen voor het wandelen zonder trekken, ook met afleiding
 • Naast en Volgen met afleiding (bijvoorbeeld andere honden)
 • Hierkomen met afleiding (wegroepen van afleiding)
 • Sport en Spel elementen o.a. uit de jachtsport zoals apporteren en speuren
 • Habitueren aan honden / vreemde voorwerpen / indrukken / geluiden

Workshop / interactieve lezing

Om je puberhond nog beter te leren begrijpen hebben we de Workshop Omgaan met je Puberende Hond ontwikkeld. Klik op de link voor meer informatie.

Locatie

De trainingslocatie is gelegen in Wageningen.

De lessen worden gegeven door gediplomeerd Kynologisch Instructeur Dieneke Hollman.

VRAGEN / INSCHRIJVEN

Data

Donderdagavond

Startdatum : Januari / feb 2020 

Tijd: 19.00 – 19.50

MEER INFORMATIE