Je hebt zo’n heerlijk, aandoenlijk pupje en smelt elke keer als hij kusjes komt geven en tegen je aankruipt. Tegelijkertijd besef je heel goed dat ook kleine hondjes groot worden en veel moeten leren om, ook als ze later groot zijn, nog net zo leuk te zijn.

Je wilt voorkomen dat je hondje angstig wordt of agressief en je wilt hem leren hoe hij kan functioneren in onze drukke maatschappij. Het volgen van een puppycursus kan je daarbij helpen: je leert hoe je jouw aandoenlijke pup opvoedt tot een stabiele vriend voor het leven.

Werkwijze

De puppycursus bestaat uit 3 lessen van, in totaal, 3 uur. Ik kom aan huis op een tijdstip dat het jou uit komt. Er kan ook worden afgesproken op locatie om daar te oefenen, bijvoorbeeld in het bos of in het winkelcentrum. Hier vind je meer informatie over individuele begeleiding versus groepslessen.
Voor puppyeigenaren met “ervaring” is de cursus ook zeer geschikt. Zo kom je up-to-date met de modernste inzichten in hondentraining en -gedrag.

De instructeurs zijn gediplomeerd en trainen volgens de laatste inzichten op het gebied van hondengedrag. Wij trainen op een beloningsgerichte, hondvriendelijke manier.

Cursusinhoud

Allereerst gaan we uitgebreid in op alle vragen die bij jou spelen. Wellicht heb je vragen zoals ‘hoe maak ik mijn hond zindelijk’, ‘hoe leer ik hem alleen zijn’, hoe leer ik hem niet in mijn handen te bijten en van het meubilair af te blijven’ enz. Er wordt vooral ingegaan op jouw thuissituatie.
Je leert hoe je je hond het snelste op een prettige manier iets kan leren. Je krijgt geen trucjes, maar krijgt inzicht in hoe honden leren.
Uiteraard leer je ook hoe je je pup leert te zitten, liggen, rustig wandelen zonder trekken en komen op verzoek. Alle oefeningen kunnen worden geoefend in verschillende praktijksituaties zoals in het verkeer of in het bos, achter in de auto enz. En, heel belangrijk, gaan we aan de slag met de socialisatie van de pup; je pup leert omgaan met mensen, kinderen en, heel belangrijk, andere honden.
Je geeft aan wat jij graag wilt dat je hond leert en wat jij belangrijk vindt dat de hond moet kunnen.

Kennis

Puppy´s kunnen zich maar kort concentreren, een uur lang achter elkaar trainen is te veel gevraagd. Tussen de oefeningen door is er dus voldoende tijd voor het stellen van vragen en het bespreken van theoretische zaken. Zo haal je optimaal rendement uit de cursus.

Thema´s die aan de orde kunnen komen zijn:

  • Voorkomen van angstgedrag (socialisatie van de pup)
  • Leerprincipes van honden (hoe leert een hond)
  • Omgang met andere honden
  • Honden en kinderen
  • Maar ook onder werpen als: Gezonde voeding, vachtverzorging en parasietenbestrijding en hoe je gezondheidsproblemen kan voorkomen

Kosten

Puppy’s leren elk moment dat ze wakker zijn. En dat leren gaat heel snel. Deze tijd moet goed benut worden. Wacht dus niet te lang met het plannen van de cursus.
De kosten van de cursus zijn afhankelijk van jouw woonplaats. Woon je in Ede of Bennekom dan kost de cursus 227,-. Daarbuiten komen er reiskosten bij (0,40/km).

Ervaringen van cursisten

Sabine, Eigenaar van Saar: een Tibetaantje met een enorm lief karakter en heel veel energie

Hierbij in ieder geval een fotootje van Saar, ze is nog niet veel groter dan dat je haar voor het laatst gezien hebt. Maar ik wilde je toch even mailen om te laten weten hoe goed het gaat!
Saar gaat overdag zonder problemen in d’r bench, ook gewoon als we wel thuis zijn. We merken dat ze dan de rust vindt om lekker te slapen. Ook het zindelijk worden gaat goed. We hebben je tips opgevolgd en doen Saar gewoon in haar bench als ze niet gepoept heeft. Dit gaat nu echt al zo’n twee weken harstikke goed.
We hebben echt veel aan je bezoekjes gehad, de rust is thuis ook weer meer teruggekeerd nu we allemaal onze draai gevonden hebben. Je krijgt over een tijdje nog wel weer een fotootje!

Dankjewel voor je hulp!