Onlangs plaatste ik een oproepje op mijn Facebookpagina over de Themawandeling, zonder honden, die ik samen met Yvonne Haenen organiseer.

Er zijn verschillende mensen die zich afvragen wat een dergelijk bericht (het gaat tenslotte niet over honden of hondengedrag) op deze pagina doet.

Dat leg ik graag uit.

Ik help mensen met de opvoeding en training van hun honden. Dat doe ik nu zo’n 18 jaar met hart en ziel.
Bij alle opleidingen en cursussen en workshops die ik in de eerste 42 jaar van mij leven heb gevolgd lag de focus altijd op de hond.

De mens àchter de hond kwam slechts beperkt aan bod.

Ik merkte wel altijd dat ik enorm veel baat had bij de kennis die ik heb op gedaan bij het behalen van mijn onderwijsbevoegdheid en mijn werk in het onderwijs.

Maar, het was niet genoeg. 

?

Ik wilde nog beter de gene aan de andere kant van de lijn leren kennen èn begeleiden. Want, het succes en het welzijn van de hond staat of valt bij het succes en het welzijn van zijn begeleider.

Daarnaast ontdekte ik hoe mooi het is om een bijdrage te mogen leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van die eigenaren die hulp zochten bij een specifiek gedragsprobleem van hun hond.
Want, dat gebeurde!
Ik vind het zo gaaf als iemand, door de interactie met zijn hond, inzichten krijgt over zijn manier van handelen of denken en die inzichten kan gaan toepassen op andere gebieden in zijn leven!

Zoals bijvoorbeeld die man die door de trainingen met zijn herder inziet dat dit dier ook een ‘eigen persoontje’ is, een autonoom wezen, met behoeften en een eigen wil. En dat dat gerespecteerd mag worden. En dat dan de relatie versterkt.
En dat hij dan de link legt naar zijn jonge dochter en hoe hij haar met haar omgaat!!

Dat soort inzichten zijn goud waard!

En daar wordt ik blij van! Dus zo’n 4 jaar geleden ben ik mij nog meer gaan verdiepen in het coachen van mensen. En inmiddels ben ik gediplomeerd Intuïtief Coach.

En daarom kondig met gepaste trots aan dat ik samen met Yvonne Haenen binnenkort een mooie themawandeling (zonder honden! 

) ga aanbieden. Ik heb Yvonne ontmoet tijdens een cursus wandelcoaching. Wandelcaoaching is coaching tijdens wandelingen, waarbij de natuur als “praktijkruimte” mag dienen. Hieraan zitten enorme voordelen boven een praktijkruimte binnen 4 muren.

Lang verhaal….

?

Maar hopelijk is het nu duidelijk waarom je op een “hondenpagina” toch iets tegenkomt wat niet direct over honden gaat.