Wij geven geen groepslessen voor puppy’s meer.

Individuele lessen zijn wel mogelijk: Puppycursus aan huis

Lees hier wat de voordelen zijn van een cursus aan huis.

Voor puppycursus groepslessen sturen wij graag door naar Dieneke Hollmann van Dogs4suc6.


Boekentip – Boekentip – Boekentip – Boekentip

Voordat je pup in huis komt, of als je hem net hebt, heb je vast veel vragen over zijn opvoeding en en training. Het lezen van hondenboeken die speciaal voor nieuwe puppyeigenaren geschreven zijn is een fijne manier om antwoorden te krijgen op al je vragen.
Ik heb meegeholpen aan de ontwikkeling van een hele mooie serie boeken hierover. De boeken zijn verkrijgbaar bij Puppygroep.nl 

Via deze banner kun je 4 hoofdstukken van de hondenboeken gratis lezen!


Indoor

We hebben een schitterende locatie in Ede (Maandereng). We trainen in een ruimte met airco of verwarming, zodat het uitermate geschikt is voor kleine pups. Bij mooi weer kunnen we ook buiten trainen. Je kunt bij ons terecht vanaf de leeftijd van 8 weken tot ongeveer 5 maanden. Is je hond ouder dan 5 maanden bij aanvang van de cursus, en heb je nog geen puppycursus gevolgd, dan kun je na een privéles meedoen met de Brave Puber Cursus.

Voor wie

Je hebt een pup en wilt leren hoe je hem het beste kunt trainen en opvoeden, zodat angst en agressie voorkomen worden en de hond naar jou luistert.
Voor puppyeigenaren die al trainingservaring hebben, is de cursus ook zeer geschikt. Zo kom je up-to-date met de modernste inzichten in hondentrainen. Er is in de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar effectievere methodes om honden te trainen. Verouderde methodes blijken niet altijd even effectief. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de “eigenwijze” honden of rassen niet bestaan. Elke hond is te trainen en op te voeden, mits de juiste methode gebruikt wordt.

Pups zijn vanaf 8 weken welkom op de cursus, mits zij tot minimaal 7 weken leeftijd (aantoonbaar) bij hun moeder gebleven zijn en hun eerste vaccinatie op tijd hebben gekregen of getiterd zijn. Dit is in de lijn van het advies van de Hondenbescherming, de Sophia Vereniging en het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (i.s.m. de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht.

Doel

Tijdens de trainingen werken we aan het aanleren van de basiscommando’s, het krijgen van een sociale hond en bovenal aan de band die je met uw hond hebt. We maken daarbij gebruik van positieve trainingsmethodes volgens de laatste inzichten in hondentraining. Dit betekent onder andere dat wij absoluut geen gebruik maken van fysieke correcties, dwang of schrik. Dit betekent overigens niet dat we alles wat de pup doet maar goed vinden. Het begrenzen van de pup is enorm belangrijk. Hoe je dat op een hondvriendelijke manier doet, leer je in de cursus.

Cursusinhoud

Puppy’s moeten enorm veel leren. Je leert in de cursus hoe je jouw hond het snelste, op een prettige manier dat allemaal kan leren. Je krijgt geen trucjes, maar krijgt inzicht in hoe honden leren.
Het aanleren van basiscommando’s zoals zitten en bij de baas komen komt aan bod. We gaan in op vragen die bij jou spelen zoals ‘hoe maak ik hem zindelijk’, ‘hoe leer ik hem alleen thuis zijn’, hoe zorg ik dat hij niet in mijn handen bijt en van het meubilair af blijft’ enz.
En, heel belangrijk, gaan we aan de slag met de socialisatie van de pup; je pup leert omgaan met mensen, kinderen en andere honden. Zo wordt angst en angst-gerelateerde agressie voorkomen.
Het aanleren van zelfbeheersing is een belangrijk onderdeel van de lessen. Een hond die ZELFbeheerst is is ten slotte veel prettiger om mee samen te leven dan een hond die voortdurend onder controle moet staan.
Theorie en praktijkoefeningen wisselen elkaar af. Het meenemen van een notitieblok en een pen om aantekeningen te maken is aanbevolen! Verder is een deel van de theorie na te lezen in het cursusboek dat je bij inschrijving ontvangt (digitaal).

Naast de lessen die je samen met je pup volgt, zijn er ook 2 theorieavonden, zonder hond: Hondengedrag Zien & Herkennen en Wandelen Zonder Trekken. In deze interactieve workshops leer je nog beter je hond begrijpen en begeleiden. Deze theorieavonden worden op een ander tijdstip dan de cursus gegeven, dus kijk goed wanneer deze gegeven worden! De workshopagenda vind je hier.

Groepsgrootte en kosten

We werken in kleine groepen van maximaal vijf cursisten (honden) per instructeur. Zo krijg jij én je hond veel individuele aandacht en de lessen zijn zo ingericht dat je niet te veel op elkaar hoeft te wachten. Het leerrendement is hoog! Een les duurt 50 minuten.


Advies Hondenbescherming

“Bij de Hondenbescherming komt vaak de vraag binnen ‘Vanaf wanneer mogen we met de pup naar de hondenschool?’. Gelukkig weten steeds meer mensen dat je niet moet wachten tot de hond al zijn entingen heeft. Dat is misschien wel veiliger qua gezondheid van de pup. Echter juist in de eerste levensweken moet een pup op een rustige en goede manier met allerlei mensen, dieren en zaken te maken krijgen. De hulp van een goede hondenschool is daarbij zeer welkom.
Op een goede hondenschool kunt u terecht vanaf het moment dat u hond bij u in huis komt. Pups kunnen er dus heen vanaf zeven of acht weken.”

– De Hondenbescherming