Voor wie?

Je hebt enige trainingservaring, maar wilt graag je trainingsvaardigheden verder verbeteren. Je hebt een hond die een aantal commando’s zonder druk of dwang uitvoert, maar nog niet in alle omstandigheden, zoals bij veel afleiding of op afstand. Je vindt het leuk om met je hond bezig te zijn. Je wilt graag leren hoe je de gehoorzaamheid van je hond kunt verbeteren zonder te moeten vervallen in druk of dwang. Jouw hond vind het leuk om voorwerpen in zijn bek te nemen en het lijkt je leuk om wat oefeningen uit de jachthondensport op een positieve manier aan te leren. Dan is deze trainingsgroep geschikt voor jou!

Doel

De trainingsgroep is gericht op het vergroten van de trainingsvaardigheden van de begeleider. Je leert hoe je het contact met je hond naar een hoger plan kunt tillen. Door elementen uit de jachthondensport ben je op een geweldig leuke manier aan het samenwerken met je hond.

We trainen in een kleine groep van maximaal 5 honden.

De lessen worden verzorgd door gediplomeerd Kynologisch Instructeur Dieneke Hollmann.

Combicursus 1

In de Combicursus Jacht & Gehoorzaamheid deel 1 zit het aanleren van een dummy en dummy apporteren, het vooruit sturen, stukje volgen aangelijnd en los en het aanleren van speuren op een geur (kattenkruid), waarbij we aan het einde van de cursus een zoekopdrachtje met de hond doen. Daarnaast is er het onderdeel dressuur, waarbij we alle basisoefeningen als zit, af, hier en een stukje volgen (netjes naast je been een parcoursje afleggen) verder verstevigen en prikkelbeheersing (zoals bijvoorbeeld dummy weggooien hond moet netjes blijven zitten).

Combicursus 2

In de Combicursus Jacht & Gehoorzaamheid deel 2 ligt de nadruk iets meer op de jachttraining en gaan we de oefeningen ‘netter’ uitvoeren. De hond laten komen en zitten met de fluit. Ook prikkelbeheersing en steadiness komen aan bod, maar dan meer i.c.m. oefeningen uit de jacht.

Deel 2 is uitsluitend voor cursisten die al Combicursus 1 hebben gevolgd of al enige ervaring hebben met jachttraining.

In deze cursus krijg je ook een individuele les: een half uur kennis maken met het praktijkspeuren (mantrailing) op de hei. Dat halve uur is in overleg.

Dus, 5 lessen combi Jacht en Gehoorzaamheid – met nadruk op het werken met de dummy en 1 priveles praktijkspeuren van 30 minuten.

Vanaf 1 januari 2020 geven wij geen groepslessen meer.

Individuele lessen zijn wel mogelijk: Contact Cursus aan huis.

Voor groepslessen sturen wij graag door naar Dieneke Hollmann van Dogs4suc6.

Ervaringen van deelnemers

Claudia
ClaudiaEigenaar van Shiba Inu Tomo
Na enige aarzeling van mijn kant of Tomo (onze Shiba) wel geschikt zou zijn voor deze cursus ben ik reuze blij dat we mee gedaan hebben. Wat een plezier heeft hij in zijn werk en zo geconcentreerd dat hij kan blijven tijdens het speurwerk naar zijn groene bakje. En dat voor een hond die nog geen 1 1/2 jaar is! Aan het begin van de cursus kon hij nog niet “blijven in de AF” en nu vindt hij het heel normaal om te doen. Opvallender is dat hij een boost in zijn zelfvertrouwen heeft gekregen mede door zijn omgang met de andere honden in deze cursus en natuurlijk door de bevlogen begeleiding van Dieneke. Dank je voor het laten zien dat Tomo ruimte mag krijgen om aan te geven dat een vreemde hond niet altijd zomaar zijn persoonlijke ruimte binnen hoeft te laten komen. En ook dat je zo flexibel bent om Tomo zijn oefeningen aan de lange lijnen te laten doen. We hebben nog veel te leren en komen daarvoor graag bij je terug 👍🏻🤗
Erica
EricaEigenaar van rotweiller Jay
Jay en ik vonden de cursus erg leuk en leerzaam. Dat hij via een loopplank de auto in zou gaan had ik al niet verwacht en je hebt dat toch voor elkaar gekregen. Echt super!!! Het speuren met kaas in t bakje was ook zeer geslaagd voor Jay. Hij wilde ze allemaal wel hebben🤣. En de dummy is een leuk speeltje waar hij lekker eigenwijs mee kan zijn. Maar we blijven er mee aan de gang gaan en hopen dat hij een echte speurhond wordt. Als ik iets kwijt ben dat hij t vindt😉. Echt Dieneke je hebt ons een hoop geleerd. Super om zo samen bezig te zijn. Wie weet tot een volgende keer. Een hele fijne vakantie en nogmaals bedankt voor de leuke geslaagde lessen!!!!🤗🤗🤗
Anne
AnneEigenaar van Labrador Retriever Lizzy
Hartelijk dank voor alle leuke, leerzame lessen! Lizzy en ik hebben er allebei van genoten! De aanpak van de lessen vond ik professioneel, zorgzaam en inspirerend!