Voor wie?

Je hebt enige trainingservaring, maar wilt graag je trainingsvaardigheden verder verbeteren. Je hebt een hond die een aantal commando’s zonder druk of dwang uitvoert, maar nog niet in alle omstandigheden, zoals bij veel afleiding of op afstand. Je vindt het leuk om met je hond bezig te zijn. Je wilt graag leren hoe je de gehoorzaamheid van je hond kunt verbeteren zonder te moeten vervallen in druk of dwang. Jouw hond vind het leuk om voorwerpen in zijn bek te nemen en het lijkt je leuk om wat oefeningen uit de jachthondensport op een positieve manier aan te leren. Dan is deze trainingsgroep geschikt voor jou!

 

Doel

De trainingsgroep is gericht op het vergroten van de trainingsvaardigheden van de begeleider. Je leert hoe je de gehoorzaamheid van je hond naar een hoger plan kunt tillen. Tegelijkertijd werken we aan een goede band tussen baas en hond. Door elementen uit de jachthondensport ben op een geweldig leuke manier aan het samenwerken met je hond.

We trainen in een kleine groep van maximaal 6 honden.

Plaats, tijd en kosten

De training vindt plaats in Ede. We trainen op een verhard terrein, sommige lessen zijn in het bos.

7 lessen van 50 minuten kosten 97,-.
De lessen worden verzorgd door Dieneke Hollmann.

De lessen zijn op:

Zaterdag van 11.00 tot 11.50.

Er start een nieuwe groep op zaterdag 9 februari. VOL

(De volgende groep start in april)
De laatste les is op 23 maart. De reservedag is 30 maart , in geval dat een les uitvalt vanwege erg slecht weer of overmacht.

INSCHRIJVEN / MEER INFORMATIE

Ervaringen van deelnemers

Claudia
ClaudiaEigenaar van Shiba Inu Tomo
Na enige aarzeling van mijn kant of Tomo (onze Shiba) wel geschikt zou zijn voor deze cursus ben ik reuze blij dat we mee gedaan hebben. Wat een plezier heeft hij in zijn werk en zo geconcentreerd dat hij kan blijven tijdens het speurwerk naar zijn groene bakje. En dat voor een hond die nog geen 1 1/2 jaar is! Aan het begin van de cursus kon hij nog niet “blijven in de AF” en nu vindt hij het heel normaal om te doen. Opvallender is dat hij een boost in zijn zelfvertrouwen heeft gekregen mede door zijn omgang met de andere honden in deze cursus en natuurlijk door de bevlogen begeleiding van Dieneke. Dank je voor het laten zien dat Tomo ruimte mag krijgen om aan te geven dat een vreemde hond niet altijd zomaar zijn persoonlijke ruimte binnen hoeft te laten komen. En ook dat je zo flexibel bent om Tomo zijn oefeningen aan de lange lijnen te laten doen. We hebben nog veel te leren en komen daarvoor graag bij je terug 👍🏻🤗
Erica
EricaEigenaar van rotweiller Jay
Jay en ik vonden de cursus erg leuk en leerzaam. Dat hij via een loopplank de auto in zou gaan had ik al niet verwacht en je hebt dat toch voor elkaar gekregen. Echt super!!! Het speuren met kaas in t bakje was ook zeer geslaagd voor Jay. Hij wilde ze allemaal wel hebben🤣. En de dummy is een leuk speeltje waar hij lekker eigenwijs mee kan zijn. Maar we blijven er mee aan de gang gaan en hopen dat hij een echte speurhond wordt. Als ik iets kwijt ben dat hij t vindt😉. Echt Dieneke je hebt ons een hoop geleerd. Super om zo samen bezig te zijn. Wie weet tot een volgende keer. Een hele fijne vakantie en nogmaals bedankt voor de leuke geslaagde lessen!!!!🤗🤗🤗
Anne
AnneEigenaar van Labrador Retriever Lizzy
Hartelijk dank voor alle leuke, leerzame lessen! Lizzy en ik hebben er allebei van genoten! De aanpak van de lessen vond ik professioneel, zorgzaam en inspirerend!