Laden Evenementen

Als je een hond hebt die uitvalt aan de lijn, dan kan dat behoorlijk het plezier in de wandelingen verminderen. Wellicht loop je gespannen over straat en vermijd je zo veel mogelijk confrontaties. Misschien ga je zelfs al minder met  je hond wandelen omdat het echt niet leuk meer is. Je realiseert je dat dat niet de oplossing is en je wilt graag leren hoe je het gedrag van je hond duurzaam kunt aanpakken.

Motivatie

In deze workshop leer je hoe je de reden kunt achterhalen waarom je hond uitvalt. En wat je kunt doen om het uitvallen te verminderen. Het achterhalen van zijn motivatie tot het uitvallen is hierbij de sleutel tot succes!

No pain = lots of gain

We bekijken diverse trainingsmethodes die je kunt gaan toepassen met je hond, maar er is één overeenkomst: we werken niet met pijn of schrik. We maken gebruiken van de meest recente inzichten in hondengedrag en hondentraining.

Wie is de baas?

We kijken echter ook naar de rol die jij als geleider speelt. Je leert wat de belangrijkste vaardigheden zijn die je nodig hebt om een reactieve hond goed te kunnen begeleiden en trainen. Daarbij hoort overigens niet de opvatting “Je moet het doen omdat ik het zeg!”. We kijken naar wat een goede (ge)leider maakt en hoe je dat waar kunt maken bij je hond.

Details

Locatie: Ede
Tijd: Inloop vanaf 19.15, aanvang 19.30
Duur: 2,5 uur

Kosten

20,- per persoon

Kom je met meerdere personen, dan geldt een aantrekkelijke korting:
2 personen 36,-
3 personen 48,-
4 personen 56,-

Deze workshop is zonder honden.

INSCHRIJVEN / MEER INFORMATIE

Ervaringen van deelnemers

Anita Boksebeld
Anita BoksebeldEigenaar van Kooikerhondje Rover
Belangrijkste inzicht: Rover geeft waarschijnlijk veel meer signalen af dan dat ik zie, waardoor ik hem nog te vaak in stressvolle situaties breng. Vanaf morgen gaan, niet alleen ik, maar iedereen thuis daar meer op letten en daarbij goed reageren. Veel geleerd! Ook dat ik misschien te weinig train met hem. Deze workshop smaakt naar meer workshops, o.a. “Gedrag”

Hil HartogEigenaar van Hollandse Herder Ziva
Grootste inzicht: Als je beter naar je hond kijkt en weet wat hij /zij doet door lichaamstaal te lezen, je eerder kunt reageren en je hond daardoor kunt helpen, kunt begeleiden en angst kunt wegnemen.

Cindy van EssenEigenaar van Rottweiler Bobby
Door deze workshop wil ik mijn hond meer ruimte geven voor eigen keuze maken. Bijvoorbeeld door weg te lopen (van de enge prikkel). Ik hoop dat mijn hond daardoor zich veilig voelt bij mij. Hoop dat ik hem daarbij rust kan geven en laten genieten van de wandeling.

Tamara BrieneEigenaar van een Tamaskan Wolfhond Aiden
Ondanks dat ik geen reactieve hond heb, had ik toch veel herkenningspunten in motivatie en gedrag. Erg leuk!!

Petra HaarmansEigenaar van Golden Retriever Venice
Grootste inzicht: de werking van de ‘functionele beloning’! Dat inzicht vond ik zeer verrassend en leerzaam. Fijne workshop, prettig dat er ook daadwerkelijk trainingstips gegeven werden.

Conny GiesenEigenaar van Golden Retriever Layla
Mijn grootste inzicht was het “Stapeleffect”, waardoor een hond soms wel / soms niet uitvalt bij voorbijrijdende auto’s.