Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Trekken aan de lijn is één van de grootste ergernissen bij hondeneigenaren. Er wordt van alles geprobeerd om dit aan te pakken: Stilstaan als hij trekt, van richting veranderen, belonen met voer, rukken aan de lijn, slipketting gebruiken, de lijn heel kort houden. De hond lijkt maar niet te snappen dat als hij nou gewoon rustig zou lopen, dat het allemaal veel fijner zou zijn. Sterker nog, heel vaak ontwikkelt een hond die trekt aan de lijn ook uitvalgedrag naar honden of fietsers en hardlopers.

Wandelen 2.0

In deze workshop gaan we kijken naar een nieuwe manier van wandelen met hond. Ten minste, voor de meeste mensen is het nieuw, maar er zijn al mensen die dit toepassen. Echter als je vraagt hoe ze het doen, zijn zij zich er niet altijd van bewust. In de workshop leer je de technieken, kennis en vaardigheden bewust toe te passen. Dat betekent dat we ook daadwerkelijk gaan oefenen. We doen dit in eerste instantie zonder honden. Na de workshop is het mogelijk om, met korting, mee te doen aan de Sociale Wandelingen of een privecursus Wandelen Zonder Trekken te volgen.

Voor pups, pubers en reactieve honden

Alle honden hebben baat bij deze manier van wandelen. De workshop is speciaal interessant voor eigenaren van pups (die kunnen het dan gelijk goed aanleren), voor pubers (die stuiteren van de energie) en voor honden die uitvallen aan de lijn. Wandelen wordt weer een fijn “SAMEN ZIJN”.

 

Details

Locatie: Ede
Tijd: Inloop vanaf 19.15, aanvang 19.30
Duur: 2,5 uur
Deze workshop is zonder honden.

Het lijkt wat vreemd om zonder hond een workshop over wandelen te volgen, maar oud-deelnemers geven aan dat je ook zonder hond erg veel kunt leren! 🙂

Kosten

Voor deelnemers aan de Indoor Puppy Cursus is deze workshop inbegrepen bij de cursus.

Voor overige deelnemers: 20,- per persoon

Het is is niet verplicht, maar als je eerst de workshop Hondengedrag zien & herkennen heb je meer profijt van deze workshop.

INSCHRIJVEN / MEER INFORMATIE

Reacties van deelnemers