Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Indoor

We hebben een schitterende locatie in Ede (Maandereng). We trainen in een ruimte met airco of verwarming, zodat het uitermate geschikt is voor kleine pups. Bij mooi weer trainen we buiten. Je kunt bij ons terecht vanaf de leeftijd van 8 weken to 5 maanden. Is je hond ouder dan 5 maanden bij aanvang van de cursus, dan kun je na een aantal privélessen meedoen met de Brave Puber Cursus.

Doel

Tijdens de trainingen werken we aan het aanleren van de basiscommando’s, het krijgen van een sociale hond en bovenal aan de band die je met uw hond hebt. We maken daarbij gebruik van positieve trainingsmethodes volgens de laatste inzichten in hondentraining. Dit betekent onder andere dat wij absoluut geen gebruik maken van fysieke correcties, dwang of schrik. Dit betekent overigens niet dat we alles wat de pup doet maar goed vinden. Het begrenzen van de pup is enorm belangrijk. Hoe je dat op een hondvriendelijke manier doet, leer je in de cursus.

Voor wie

Je hebt een pup en wilt leren hoe je hem het beste kunt trainen en opvoeden, zodat angst en agressie voorkomen worden en de hond naar jou luistert.
Voor puppyeigenaren die al trainingservaring hebben, is de cursus ook zeer geschikt. Zo kom je up-to-date met de modernste inzichten in hondentrainen. Er is in de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar effectievere methodes om honden te trainen. Verouderde methodes blijken niet altijd even effectief. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de “eigenwijze” honden of rassen niet bestaan. Elke hond is te trainen en op te voeden, mits de juiste methode gebruikt wordt.
Pups zijn vanaf 8 weken welkom op de cursus, mits zij tot minimaal 7 weken leeftijd (aantoonbaar) bij hun moeder gebleven zijn en hun eerste vaccinatie op tijd hebben gekregen. Dit is in de lijn van het advies van de Hondenbescherming, de Sophia Vereniging en het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (i.s.m. de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht.

Cursusinhoud

Puppy’s moeten enorm veel leren. Je leert in de cursus hoe je jouw hond het snelste, op een prettige manier dat allemaal kan leren. Je krijgt geen trucjes, maar krijgt inzicht in hoe honden leren.
Het aanleren van basiscommando’s zoals zitten en bij de baas komen komt aan bod. We gaan in op vragen die bij jou spelen zoals ‘hoe maak ik hem zindelijk’, ‘hoe leer ik hem alleen thuis zijn’, hoe zorg ik dat hij niet in mijn handen bijt en van het meubilair af blijft’ enz.
En, heel belangrijk, gaan we aan de slag met de socialisatie van de pup; je pup leert omgaan met mensen, kinderen en andere honden. Zo wordt angst en angst-gerelateerde agressie voorkomen.
Het aanleren van zelfbeheersing is een belangrijk onderdeel van de lessen. Een hond die ZELFbeheerst is is ten slotte veel prettiger om mee samen te leven dan een hond die voortdurend onder controle moet staan.
Theorie en praktijkoefeningen wisselen elkaar af. Het meenemen van een notitieblok en een pen om aantekeningen te maken is aanbevolen! Verder is een deel van de theorie na te lezen in het cursusboek dat je bij inschrijving ontvangt (digitaal).

Groepsgrootte en kosten

We werken in kleine groepen van maximaal vijf cursisten (honden) per instructeur.Zo krijg jij én je hond veel individuele aandacht en de lessen zijn zo ingericht dat je niet te veel op elkaar hoeft te wachten. Het leerrendement is hoog! Een les duurt 50 minuten.
De cursus bestaat uit 7 lessen en kost 97,-.
Het cursusgeld is inclusief administratiekosten en elke deelnemer ontvangt het e-book “Handleiding voor brave honden”!

Inschrijven